2018

A 60 főből álló csoportunk szombaton, az esti órákban érkezett haza Ausztriából. Az idén is Kelet- Tirol adott otthont az iskolai sítábornak. Szállásunk a Matrei közeli Unterpeischlachban volt, a Haus Sportland nevű szállodában. A vendégszeretettel, az elhelyezéssel és a finomságokat felvonultató magyaros konyhával egyaránt elégedettek voltunk.

A kiváló pályák és a gyönyörű, napsütéses idő csak fokozta a sportolás utáni vágyunkat és jókedvünket.

 

Ott- tartózkodásunk alatt négy különböző síterepet ismertünk meg, ahol mind a kezdők, mind a haladók megtalálhatták a tudásszintjüknek leginkább megfelelő pályákat.

A síelők között ismerősen csengenek a következő nevek : Zettersfeld, Kals, Matrei, Sankt Jakob!  Síelőink és snowboardosaink  fél  10-től  délután négyig rótták a lejtőket. Részünk volt abban is, hogy kipróbálhassuk a friss hó nyújtotta  örömöket .

A déli pihenő alatt pedig mindenki megkóstolhatta a Hüttékben az osztrák specialitásokat : így például a gőzgombócot, a császármorzsát, a bécsi szeletet  vagy a réteseket.

Az esték folyamán megbeszéltük a nap eseményeit, élményt és véleményt cseréltünk, tévét néztünk, asztaliteniszeztünk vagy csocsóztunk. Egy alkalommal a síelés fáradalmait Lienzben, a helyi uszodában pihentük ki. A vízi csúszda mellett nagy élmény volt számunkra a külső medence is, ahonnan a gőzölgő vízből szemlélhettük a fenséges Dolomitok sziklaszirtjeit.

Az egy hét gyorsan, és szerencsére  balesetmentesen telt el. S mi lehet a szervezők számára a legnagyobb elismerés?!  Az amikor a gyerekek már  hazafelé azt kérdezgették : Ugye jövőre is lesz sítábor ? Ott a helyünk!